unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Doubletrans


Lungime totala: 771 km
Durata: 3 zile

Acest traseu propune parcurgerea celor 2 cele mai spectaculoase drumuri montane din Romania, Transalpina si Transfagarasan, in 3 zile pentru a avea cat mai mult timp pentru a admira peisajul.
Recomandarea ar fi sa faceti acest traseu in timpul saptamanii pentru ca in weekend ambele sosele pot fi extrem de aglomerate.

Descriere segmente de drum:
1. Transfagarasan
2. Transalpina

Harta:


Ziua1
Lungime segment: 266 km
Traseu: Bucuresti, Pitesti, Curtea de Arges, Balea Lac, Cartisoara
Puncte de interes: Manastirea Curtea de Arges, Cetatea Poienari, Barajul Vidraru, Lacul Vidraru, Cascada Capra, Lacul Balea, Transfagarasan
Noapte 1: Cartisoara

Descriere:
In prima zi vom pleca din Bucuresti pe autorstrada A1, apoi la Pitesti vom intra pe DN 7C care chiar indicativul de drum al Transfagarasanului. Un prim popas se poate face la Curtea de Arges pentru a vizita manastirea cu acelasi nume.
Apoi chiar la intrarea pe Transfagarasan, o oprire obligatorie este cetatea de la Poienari. Aici dupa un urcus destul de obositor putem admira primele serpentine care ne duc la barajul Vidraru.
De aici pana seara avem tot timpul sa ne bucuram de Transfagarasan. Seara vom inopta la Cartisoara unde se pot gasi cateva cazari ok.

Barajul Vidraru
Lacul Vidraru
Transfagarasan, partea nordica
Lacul si Cabana Balea
Transfagarasan, partea sudica
Transfagarasan, partea sudica
Transfagarasan, partea nordica

Ziua 2
Lungime segment: 203 km
Traseu: Cartisoara, Avrig, Cisnadie, Orlat, Sebes, Obarsia Lotrului, Ranca
Puncte de interes: Sibiu, Lacul Tau, Lacul Oasa, Transalpina
Noapte 2: Ranca

Descriere:
A doua zi o vom incepe cu vizitarea atractiilor turisitice din zona Sibiului, apoi ne vom indrepta spre Sebes de unde incepe Transalpina. Avem timp suficient sa ne oprim la Barajul Taul Bistra sau la lacul Oasa pentru ca pe seara cand aglomeratia e mai mica sa parcurgem cea mai spectaculoasa parte a Transalpinei si anume segmentul dintre Obarsia Lotrului si Ranca.

Varful Urdele
Varful Papusa
Transalpina
Pasul Urdele
Ranca
TransalpinaZiua 3
Lungime segment: 302 km
Traseu: Ranca, Novaci, Polovragi, Horezu, Ramnicu Valcea, Pitesti, Bucuresti
Puncte de interes: Transalpina, Pestera Muierii, Pestera Polovragi, Cheile Oltetului, Manastirea Horezu

Descriere:
A treia zi incepe cu coborarea din Ranca spre Novaci apoi urmeaza sa vizitam cele 2 pesteri din zona: Polovragi si Pestera Muierii. Daca nu ati vizitat-o pana acum va puteti opri si la manastirea Horezu care e in drum. Ultima partea a drumului se suprapune cu traseul din prima zi si daca vreti puteti face o mica variatie, respectiv sa o luati pe drumul paralel cu autostrada: DN 7C

Video: Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu