unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Romania pe verticala


Lungime totala: 980 km
Durata: 3 zile

Traseul propus strabate aproape toata tara de la Sud la Nord si invers atingand puncte extrem de frumoase din Romania: Pasul Bratocea, Cheile Bicazului, Muntii Rarau, Bucovina, Centrul Ardealului si Valea Prahovei

Povestea traseului: blog - Romania pe verticala

Descriere segmente de drum:
1. Cheile Bicaz
2. Valea Bistritei
3. Transrarau
4. Pasul Tihuta
5. Cheia

Harta:


Ziua1
Lungime segment: 360 km
Traseu: Bucuresti, Ploiesti, Cheia, Brasov, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Lacul Rosu
Puncte de interes: Prejmer, Lacul Sfanta Ana, drum Gheorgheni - Lacul Rosu, Lacul Rosu
Noapte 1: Lacul Rosu

Descriere:
In ziua 1 vom pleca din Bucuresti si vom ajunge seara in Chiele Bicazului. In aceasta zi avem de traversat Carpatii prin pasul Bratocea cunoscut de motociclisti simplu: "pe Cheia". Apoi putem vizita cetatea taraneasca de la Prejmer dupa care ne asteapta un drum superb cu asfalt perfect, curbe largi si peisaje frumoase: segmentul de drum dintre Sfantul Gheorghe si Gheorgheni. Seara inainte de a innopta chiar inainte de Cheile Bicazului vom avea parte de putin adrenalina pe urcusul de la Gheorgheni spre Lacul Rosu.

Intre Gheorgheni si Lacul Rosu
Lacul Rosu


Ziua 2
Lungime segment: 330 km
Traseu: Lacul Rosu, Bicaz, Lacul Izvorul Muntelui, Pojorata, Vatra Dornei, Bistrita, Reghin
Puncte de interes: Cheile Bicazului, Barajul Bicaz, Valea Bistritei, Transrarau, Pietrele Doamnei, Pasul Tihuta
Noapte 2: Reghin

Descriere:
A doua zi o puteti incepe cu un mic dejun pe malul lacului Rosu apoi va asteapta o zi extrem de interesanta: mai intai veti traversa Cheile Bicazului, apoi traseul merge de-a lungul lacului Izvorul Muntelui unde veti avea parte privelisti minunate cu Muntii Ceahlau. De la coada Lacului traseul va urmari valea Bistritei din care ne vom abate pentru a traversa unul dintre cele mai frumoase sosele din Romania: Transraraul. Ultima parte a zilei vom traversa muntii Bargaului prin pasul Tihuta.

Cheile Bicazului
Lacul Izvorul Muntelui
Lacul Izvorul Muntelui
  
Transrarau
Transrarau
Pasul TihutaZiua 3
Lungime segment: 290 km
Traseu: Reghin, Sovata, Odorheiul Secuiesc, Rupea, Brasov, Sinaia, Ploiesti, Bucuresti
Puncte de interes: Lacul Ursu din Sovata, Cetatea Rupea, Cetatea Feldioara, Brasov, Valea Prahovei

Descriere:
Ultima zi va fi ceva mai "linistita" din punct de vedere al drumurilor dar vom avea parte de multe locuri frumoase de vizitat. Mai intai Sovata cu lacul sarat si muntele de sare, apoi salina de la Praid. Urmeaza un segment de drum frumos, ce traverseaza cateva dealuri apoi ajungem in zona satelor sasesti cu cetati fortificate. Mai departe avem de vizitat Cetatea de la Rupea apoi centru vechi din Brasov.
Daca mai e timp si nu ati facut-o deja, pe Valea Prahovei sunt multe locuri frumoase de vazut: canionul 7 scari, Castelul Peles, Castelul Cantacuzino din Busteni, Babele, Sfinxul, si multe altele. Din pacate nu puteti sa le vedeti pe toate intr-o zi asa ca va trebui sa va decideti doar la cateva.

langa Sovata
Cetateal Rupea


Video:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu