unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Turul Apusenilor


Lungime totala: 264 km
Durata: 1 zi

Acest traseu de o zi, are ca pretext realizarea unei ture complete in jurul muntilor Apuseni pentru a descoperii multe locuri superbe si drumuri pe masura. Pe langa traseul principal, aveti o multime de varainte si abateri pentru a vizita pesteri, cascade sau alte locuri impresionante.

Descriere segmente de drum:
1. Huedin - Albac
2. Belis - Dealu Botii
Harta:


Ziua1
Lungime segment: 264 km
Traseu: Arieseni, Albac, Huedin, Borod, Beius, Stei, Arieseni
Puncte de interes: Pestera Ursilor, Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Ghetarul Focul Viu, Ghetarul Scarioara, Cascada Valul Miresei, Pestera Meziad

Descriere:
Traseul pentru aceasta excursie de o zi este format din mai multe segemente de sosea de toate felurile: bucata dintre Stei si Albac este relativ ok, putin denivelata, asfalt vechi si cateva gropi. Apoi segmentul de la Albac la Huedin a fost de curand asfaltat deci calitatea suprafetei este foarte buna. De la Huedin la Borod, soseaua este destul de aglomerata pentru ca este traseul ce leaga Clujul de Oradea si de granita de la Bors, dar asfaltul este foarte bun. De la Borod la Beius avem din nou un drum mediu din punct de vedere al calitatii asfaltului.
Segementul de la Besius la Stei face parte din celebrul DN67 care este in lucrari de reparatie de cand ma stiu si nu sunt semne ca se va termina prea curand. Aici avem multe semafoare si portiuni unde se circula pe un singur fir.
Langa Vartop
Langa Garda

Transapuseni
Lacul Belis
Langa Lacul Belis
Intre Stei si Vartop
Daca aveti timp sa stati in zona mai multe zile puteti face o abatere catre platoul Padis de unde puteti vizita atractiile naturale ale muntilor Apuseni: Cetatile Ponorului, Cetatile Radesei, Ghetarul Focul Viu. Ceva mai putin timp dureaza vizitarea Pesterii Ursilor sau Ghetarul Scarisoara pentru ca exista drum asfaltat pana in zona de acces. Zona este inca destul de putin vizitata comparativ cu zonele din jurul Bucurestiului asa ca chiar daca va duceti in weekend nu veti avea probleme mari cu traficul. 

Video: 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu