unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Turul Bucegilor


Lungime totala: 600 km
Durata: 2 zile

Traseul dureaza 2 zile si popune o tura Muntilor Bucegi pe Valea Prhovei cu intoarcere pe Culoarul Rucar-Bran. Cele 2 segmente de drum nu sunt foarte lungi pentru a avea timp pentru vizitat diverse puncte de interes de pe drum. Pentru noaptea de popas am considerat ca Brasovul este locul perfect, oferind si multe obiective de vizitat precum si o viata de noapte destul de ofertanta.

Harta:


Ziua1
Lungime segment: 305 km
Traseu: Bucuresti, Targoviste, Transbucegi, Pestera, Sinaia, Predeal, Prejmer, Brasov
Puncte de interes: Transbucegi, Lacul Bolboci, Pestera Ialomicioara, Castelul Peles, Castelul Cantacuzino, Cetatea Prejmer

Descriere:
In prima zi vom pleca spre Targoviste, ideea ar fi sa evitam DN1 pentru ca probabil l-ati parcurs de foarte multe ori si in al doilea rand, daca e weekend, sunt sanse mari sa fie aglomerat. De la Targoviste o luam spre Sinaia. Calitatea asfaltului nu e foarte buna dar peisajul e frumos, mai ales pe masura ce ne apropiem de munti. Un prim obiectiv ar fi Transbucegi-ul iar daca e timp se poate cobora pana pe la lacul Bolboci.
Urmeaza Valea Prhovei unde ne putem opri in Sinaia, la Peles si Pelisor, apoi in Busteni putem vizita castelul Cantacuzino. Daca suntei pasionati de munte exista trasee care se pot face in 2-3 ore: Cascada Urlatoarea (Busteni) sau canionul 7 scari (Timisul de Jos).
Seara o putem petrece la Brasov si daca ajungem suficient de devreme, pe langa obiective renumite ca Piata Sfatului sau Biserica Neagra, mai putem vizita locuri interesante din Brasov sau din imprejurimi: Cetatea Prejmer, Strada Sforii (cea mai ingusta strada din Romania), bastioanele din fostele fortificatii ale Brasovului.

Transbucegi
Transbucegi: spre Piatra Arsa
Saua Dichiului
Castelul Peles
Busteni: panorama Bucegi
Brasov: Piata Sfatului
Ziua2
Lungime segment: 295 km
Traseu:  Brasov, Poiana Brasov, Rasnov, Bran, Dambovicioara, Campulung, Targoviste, A1, Bucuresti
Puncte de interes: Brasov, Cetatea Rasnov, Castelul Bran, Cheile Dambovicioarei, Culoarul Rucar-Bran, Mausoleul Mateias.

Descriere:
A doaua zi incepe cu un segement foarte spectaculos: drumul de la Brasov la Rasnov prin Poiana Brasov cu 26 de km de curbe, serpentine si peisaje superbe. La capatul acestui drum avem o serie de obiective care pot fi vizitate: Pestera Valea Cetatii, Cetatea Rasnov, Cheile Rasnoavei si Cetatea Bran.Urmeaza Culoarul Rucar-Bran, un nou segment plin de curbe si peisaje superbe. Chair inainte de finalul acestui drum avem Cheile Dambovicioarei si pestera Dambovicioara care nu trebuie ratate.
Dupa Campulung o putem lua spre Targoviste sau daca ne grabim spre casa, varianta mai rapida ar fi prin Pitesti si apoi pe autostrada A1 pana in Bucuresti.

Cetatea Rasnov
Cetatea Rasnov

Cetatea Rasnov
Culoarul Rucar Bran

Culoarul Rucar-Bran
Cheile Dambovicioarei


Descriere segmente de drum:
1. Transbucegi
2. Rasnov - Brasov
3. Culoarul Rucar - Bran


Video


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu