unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Turul Postavarului


Lungime totala: 71 km
Durata: 1 zi

Acest traseu uneste trei trecatori in jurul muntelui Postavaru: drumul Brasov - Rasnov, drumul Rasnov - Predeal si drumul dintre Predeal si Timisul de Jos.

Harta:


Traseu
Lungime segment: 71 km
Traseu: Brasov, Poiana Brasov, Rasnov, Paraul Rece, Predeal, Brasov
Puncte de interes: Poiana Brasov, Cetatea Rasnov, Pestera Valea Cetatii, Cheile Rasnoavei, Canionul 7 scari, Centrul vechi din Brasov

Descriere segmente drum:
1. Predeal-Rasnov
2. Rasnov-Brasov

Traseul are ca pretext inconjurarea muntelui Postavarul si astfel vom parcurge 3 dintre cele mai spectaculoase trecatori din zona Bucegilor. Tura o puteti incepe din Brasov catre Poiana Brasov apoi chiar la intrarea in Poiana virati dreapta catre Rasnov. Pe aceast segment va puteti opri in Poiana si puteti urca cu gondola pana pe Postavarul sau puteti opri in apropiere de Rasnov pentru a vizita cetatea cu acelasi nume sau pestera Valea Cetatii.
De la Rasnov va trebui sa urcati in Predeal si pana la Paraul Rece veti avea parte din nou de vreo 10 ace de par unul dupa altul.
Coborarea din Predeal spre Brasov ne ofera de data asta cateva ace de par mai largi, apoi o zona de viteza cu multe curbe largi. Daca nu v-ati saturat de ace de par si curbe, puteti sa o luati de la capat dar in sens invers.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu