unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

05.04.2015

Bucuresti - Vulcanii noroiosi

2015, aprilie... a venit primavara, sau ma rog asa zice in calendar..
Acum vreo 2 saptamani se parea ca, gata, a venit caldura, asa ca am zis hai sa organizez o prima tura, am intitulat-o "deschidere sezon 2015". I-am anuntat pe toti cunoscutii cu motoare, cativa prieteni si colegi. Am zis sa facem o excursie de 2 zile. Planul era sa mergem pe drumuri laturalnice pana la Vulcanii Noroiosi, apoi sa iesim la Lepsa. A doua zi urma sa trecem muntii spre Tg Secuiesc, sa trecem pe la Lacul Sf. Ana, apoi Prejmer, Sacele, Cheia, Bucuresti.

harta traseu 
Toate bune si frumoase, dar cum se intampla de obicei de la o vreme incoace, cu cateva zile inainte de data planificata, la meteo se anunta coduri galbene cu zapada, frig si vant puternic. O parte din prieteni  se retrag, o parte aveau alte planuri asa ca se pare ca voi merge singur pe motor si inca cativa, poate, cu masinile... asa ca ma gandesc ca ar fi mai intelept sa scurtez tura si sa o facem intr-o zi. Deci planul final: excursie de o zi la Vulcanii Noroiosi.
intersectie DJ100B cu DN1B
intersectie DJ100B cu DN1B

4 aprilie. Ne-am strans la ora 10 la benzinarie la petrom in Baneasa si surpriza! un prieten de-al unei colege are motor si s-a decis sa vina si el. Si culmea e ca are acelasi numar de inmatriculare cu mine: BEE... pare ca suntem din organizatia motociclistilor apicultori!
Am mers pe DN1 pana la Potigrafu apoi am intrat pe niste drumuri judetene care ar trebui sa ne scoata la Mizil. Asfaltul e relativ ok, sunt zone denivelate care alterneaza cu zone cu asflat destul de bun. E soare, atmosfera e foarte clara, iar peisajul e destul de frumos pentru niste drumuri prin Baragan: campuri proaspat plantate cu grau alterneaza cu paduri inmugurite si cateva lacuri, iar pe fundal se vad muntii inca acoperiti cu zapada.

intersectie DJ100B cu DN1B
intersectie DJ100B cu DN1B
Lacul Fulga
Lacul Fulga


Dupa Mizil o luam pe DJ100H si  incep dealurile iar drumul devine din ce in ce mai frumos, asfalt bun pe multe zone, viraje frumoase prin padure...dar din pacate drumul abia a iesit din iarna si e plin de nisip deci mergem relativ incet si putin stresati sa nu alunecam. Macar e liber..
Dupa vreo 30km de mers  am luat-o la stanga spre Magura pe DJ203G. Dumul asta l-am mai facut in trecut si stiu ca e foarte bun si proaspat asfaltat, dar din pacate aceiasi problema: mult, foarte mult nisip.. Chiar mi-a fugit de spate de cateva ori.. pacat de toate curbele si seprentinele astea.. Pe la mijlocul distantei catre Magura e Manastirea Ciolanu si langa, intr-o poiana, se afla tabara de sculptura Magura. Aici sunt expuse in aer liber aproximativ 250 de sculpturi facute prin anii 70' de diversi artisti ajutati de localnici care le ciopleau pana la un punct blocul de piatra.

intersectie DJ100H cu DJ203G
tabara de sculptura Magura
tabara de sculptura Magura
tabara sculptura magura
tabara de sculptura Magura
magura
tabara de sculptura Magura
Dupa o pauza de vreo ora la iarba verde, am plecat spre vulcani. De la Berca se intra pe pe DJ102F. Drumul merge numai prin sate si este plin de zone unde terasamentul a inceput sa se surpe. Pe la 17.00 ajungem in sfarsit la Vulcanii Noroiosi. Aici peisajul este intr-o continua transformare, iar anu' asta se pare ca Vulcanii noroiosi de la Paclele Mici i-au depasit pe cei de la Paclele Mari: sunt mai multi, mai mari si mai activi.


paclele mari
Paclele Mari
paclele mici
Paclele Mici
paclele mari
Paclele Mari
paclele mari
Paclele Mari
paclele mari
Paclele Mari


Paclele Mici
Paclele Mici
Dupa o ora jumate' deja ne dam seama ca a zburat timpul si deja e cam tarziu.. avem vreo 170Km pana acasa si e ora 7. Asa ca ii lasam pe cei cu masinile in urma si plecam ianinte..macar sa ajungem la Valenii de Munte cat mai e lumina; de acolo macar stim ca drumul e ok si se poate face si pe intuneric.
Am iesit din nou pe DN10 Buzau-Brasov apoi la Cislau am luat-o spre Valenii de munte. Dumul e foarte denivelat si cu ocazia asta am putut as vad si eu la treaba suspensiile unui GS de 800. Partenerul meu de drum merge in fata mea, si in timp ce eu sar intr-una de pe sa in sus si-n jos din cauza denivelarilor, el pare ca pluteste..aproape ca nu se misca deloc in sa. Cum am trecut in Judetul Prahova, situatia se schimba: drum e aproape impecabil si foarte frumos, asa ca pe nesimtite ajungem la Valeni dar aparee o problema.. s-a lasat cam frig..2,5 grade si cu manusi de vara e cam nasol..

plecarea de la Paclele Mici
benzinarie Valenii de Munte
Ne-am oprit la o benzinarie in Valeni sa-i asteptam pe ceilalti. Dupa vreo 40 minute, apar si ei si ne facem curaj pentru etapa finala pana in Bucuresti care se anunta de destul de inghetata...Mi-am mai pus o pereche de manusi pe sub cele de piele si am plecat. Dupa 5 minute de mers, deja am mainile sloi de gheata.. Cu stanga e ceva mai bine pentru ca pot sa o mai tin pe motor sa o incalzesc, dar dreapta trebuie sa stea pe acceleratie... Ajungem la Ploiesti si aici pare ca e putin mai cald. O ultima oprire la o benzianrie.. stam ca aurolacii cu maniile infipte pe la motor si pe conductele de la radiator sa ne inclazim.. Lumea se uita cam ciudat la noi pentru ca probabil nu inteleg ce-i cu noi. Dupa vreo 10 minute, circulatia revine si in varful degetelor asa ca ne incumetam sa o luam pe autostrada.  
Autostrada, sambata seara pe la 10 e perfecta: e pustie.. asa ca ne punem in paralel, fiiecare pe o banda, cu faza lunga... e aproape ca ziua, se vede perfect drumul :) Am mers asa, nederanti decat de 3 masini, pana la Bucuresti. Aici deja e mai bine: 10 grade! pare ca lumina stradala din Bucuresti incalzeste putin aerul..e ok nu am inghetat :)