unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Baile Herculane - Baia de AramaIndicativ drum: DN67D

Ruta: Baile Herculane - Baia de Arama

Lungime: 61km

Caracteristici traseu:
calitate asfalt: dinspre Baile Herculatne prima parte multe gropi si denivelari, a 2-a parte foarte bun
relief: zona de deal, munte
altitudine minima: 150 m
altitudine maxima: 900 m
viteza medie: 60-80 km/h

Harta: 


Cai de acces: De pe DN6 sau de la Targu Jiu se intra pe DN67D catre Baile Herculane sau Baia de Arama


Descriere drum: Drumul este destul de putin tranzitat pentru ca exista rute mai rapide de a ajunge de la Baile Herculane la Targu-Jiu iar proiectul de realizare a drumului Trans Retezat, care poate fi accesat din DN67D, a fost abandonat pentru moment. Parcurs dinspre Baile Herculane inspre Baia de Arama se disting 2 segmente diferite:

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 60km/h:
Desi peisajul de pe Valea Cernei este spectaculos si zona are potential turistic foarte mare, acest dum care merge pe firul vaii nu a fost reabilitat de ceva vreme. Asfaltul este foarte valurit si sunt foarte multe gropi. Din cand in cand mai sunt mici segmente care au mai fost asflatate si sunt ceva mai ok.
Prima parte a drumului trece prin statiunea Baile Herculane si o varianta spectaculoasa este traseul prin centrul orasului care apoi te duce pe malul drept al Cereni, se trece pe sub un hotel apoi se reintra in DN67D. Soseaua continua pe malul lacului Prisaca cu viraje largi, partial prin padure, partial prin zone de unde se pot admira versantii muntilor Cernei si Mehdinti.

Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere 70-80km/h:
Dupa aproximativ 28Km de chin si asflat prost, imediat dupa intersectia cu drumul catre Cerna Sat, situatia se schimba: asfalt perfect, drum pustiu, cateva serpentine si foarte multe curbe. E o placere! nu te deranjeaza nimeni si iti poti testa abilitatile de motociclist linistit. Asa e tot drumul pana aproape de Baia de Arama, apoi incep sa apara sate si incet-ince devine un drum obisnuit intr-o zona de deal in Romania.

Video: 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu