unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Cetati sasesti si saline


Lungime totala: 668 km
Durata: 2 zile

Un traseu ce propune ca pretext pentru o plimbare de 2 zile, vizitarea catorva saline si cetati sasesti din estul Ardealului si din Carpatii Occidentali. Traseul se poate parcurge in 2 zile sau daca vreti sa va relaxati si sa vizitati in voie fiecare dintre obiectivele propuse este mai bine sa va luati 3 zile libere.

Descriere segmente de drum:
1. Praid - Gheorgheni
2. Vidra - Lepsa - Ojdula
Harta:


Ziua1 - cetati
Lungime segment: 328 km
Traseu: Targu Mures, Sighisoara,Viscri, Rupea, Baraolt, Bixad, Targu Secuiesc, Lepsa, Panciu
Puncte de interes: Cetatea Sighisoara, Cetatea, Viscri, Cetatea Rupea, Cetatea Saschiz, Cetatea Crit

Descriere:
Traseul primei zile de excursie leaga cateva cetati sasesti. Pornind din Targu Mures ne oprim mai intai in Sighisoara pentru a vizita cetatea medievala, apoi ne indreptam spre urmatoarele obiective: cetatile taranesti de la Crit, Viscri si Saschiz. Ultima cetatate pe care o putem vizita in drumul nostru este Cetatea Rupea care a fost de curand renovata. De la Rupea vom traversa cateva dealuri catre Carpatii Occidentali.
Odata trecuti de DN12, incepem traversarea muntilor. Pe prima parte a drumului pana la Targu Secuiesc, asfaltul este mai prost, pe alocuri e chiar ciuruit de gropi, apoi dupa Targu Secuiesc soseaua este perfecta pentru ca a fost asfatata in 2015. Acest ultim segment pana la Lepsa este foarte spectaculos, soseaua catarandu-se pana la aproape 1200m altitudine. Apoi urmeaza o zona destul de placuta de parcurs, plina de curbe la rgi dar din pacate si cateva localitati.
Sighisoara
Cetatea Rupea
Sighisoara

Lacul Sfanta Ana
Cetatea Viscri

Pasul Musat

Ziua2 - saline
Lungime segment: 338 km
Traseu: Panciu, Adjud, Moinesti, Miercurea Ciuc, Gheorgheni, Praid, Targu Mures
Puncte de interes: Salina Targu Ocna, Salina Praid, Salina Sovata

Descriere:
In ziua a 2-a vom avea parte de mai putine locuri de vizitat dar vor fi mai multe sosele spectaculoase. Mai intai vom trece pe la Marasesti unde putem vizita masusoleul ridicat in cinstea eroilor din primul razboi mondial apoi vom traversa muntii inapoi spre Transilvania prin pasul Trotusului. Urmeaza un segment mai relaxant intre Mirecurea Ciuc si Gheorghei dar extrem de placut de parcurs, apoi vom traversa o alta trecatoare intre Gheorgheni si Praid.
Salina Praid
Lacul Ursu - Sovata


Dupa o zi plina de serpentine si sute de curbe, ne putem relaxa la strand in Praid sau Sovata sau putem vizita cele 2 saline. Capatul traseului este in Targu Mures unde daca aveti timp puteti vizita centrul vechi al orasului.

Video: 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu