unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Harsova - Tulcea
Indicativ drum: DN22A

Ruta: Harsova - Topolog - Tulcea

Lungime: 98 km

Caracteristici traseu:
calitate asfalt: in general bun
relief: deal / campie
altitudine minima: 60 m
altitudine maxima: 250 m
viteza medie: 90-100 km/h

Harta:


Cai de acces: De pe DN2A Bucuresti - Constanta la Harsova se intra pe DN22A
De pe DN22 Galati - Constanta, In apropiere de Tulcea se intra pe DN22A


Descriere drum: Drumul dintre Harsova si Tulcea mi-a lasat impresia ca seamana foarte mult cu un drum din filmele americane. Din pacate nu am fost in SUA dar din ce am vazut in filme mi s-a parut ca aceasta sosea are multe puncte comune cu un drum din state: linii drepte fara sfarsit peste dealuri line si un peisaj destul de arid si pustiu in jur condimentat pe alocuri cu "paduri" de eoliene.
Deci daca aveti chef deo plimbare prin Dobrogea si de un drum destul de rapid, acesta este alegerea ideala. Viteza medie de parcurgere a soselei este de 90-100Km/h (asta daca mergeti legal), asfaltul este destul de bun iar drumul este relativ pustiu. Peisajul este in general arid si oarecum plat, cu cateva dealuri, iar la mijlocul distantei este o padure destul de deasa. Segmentul de padure este total diferit ca aspect de restul drumului: multe curbe si o panta relativ accentuata. In rest linii drepte foarte lungi mulate pe dealurile Dobrogei, intrerupte de segmete virajate si cateva sate.
Farmecul drumului este dat de peisajul destul de diferit fata de alte zone din Romaina si de faptul ca este foarte putin circulat.


Video: in curand...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu