unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Lepsa Tusnad Cheia


Lungime totala: 637 km
Durata: 2 zile

Aceasta excurise propune o prima zi prin dealurile Subcarpatilor de curbura, pe drumul vinului si o a doua zi in care vom traversa de 2 ori Carpatii pe la Lepsa si pe la Cheia.

Segmente de drum spectaculoase:
3. Vidra-Lepsa-Ojdula

Harta:


Ziua1
Lungime segment: 324 km
Traseu: Bucuresti, Mizil, Magura, Berca, Dumbraveni, Odobesti, Lepsa.
Puncte de interes: Vulcanii Noroiosi (Paclele Mari, Paclele Mici), drum Hales-Magura, Tabara de sculptura Magura.
Noapte 1: Lepsa

Descriere:
In prima zi vom pleca pe autostrada A3 pana in dreptul localitatii Potigrafu, unde iesim catre Mizil. Pana la mizil peisajul e plat apoi imediat cum iesim din Mizil incep dealurile. In aceasta zona, daca sunteti pasionati de vinuri, veti gasi catava crame bune. Dupa ce traversam cateva dealuri si multe sate, urmeaza o bucata de drum foarte spectaculoasa: intre satul Hales si Magura. De aici o luam spre Vulcanii Noroiosi apoi iesim pe DN2 de unde vom intra pe DN2D catre Lepsa.
Noaptea vom poposi in Lepsa, o zona superba inconjurata de munti unde avem si cateva obiective de vizitat: Cascada Putna sau manastirea Lepsa

langa Mizil
Dealuri langa Mizil
Vulcanii Noroiosi
Vulcanii Noroiosi

Ziua 2
Lungime segment: 313 km
Traseu: Lepsa, Baile Tusnad, Brasov, Cheia, Ploiesti, Bucuresti
Puncte de interes: Salina Slanic Prahova, Cheia, Prejmer, Lacul Sfanta Ana, Lepsa

Descriere:
A doua zi vom incepe cu traversarea muntilor catre Targul Secuiesc. Aceasta sosea a fost asflatata de curand si drumul plin de curbe si serpentine este perfect. De la Targul Secuiesc o luam catre Baile Balvanyos, Baile Tusnad si Lacul Sfanta Ana.
Din acest punct o vom lua spre Sud catre Bucuresti. Langa Brasov va puteti opri sa vizitati Cetatea de la Prejmer apoi vom traversa muntii prin Pasul Bratocea cunoscut de toata lumea ca drumul "Cheia".
Daca mai e timp puteti vizita si salina de la Slanic Prahova, apoi in functie de cum aveti chef o puteti luaa pe DN1 sau A3 pana in Bucuresti.

Baile Tusnad
Lacul Sfanta Ana
Cheia
Dupa Sacele spre Cheia
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu