unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Valea Bistriteivalea bistritei

Indicativ drum: DN15 / DN17B

Ruta: Bicaz - Lacul Bicaz - Chiril (Transrarau)

Lungime: 104km

Caracteristici traseu:
calitate asfalt: multe gropi si multe denivelari
relief: zona de deal, munte
altitudine minima: 430 m
altitudine maxima: 800 m
viteza medie: 70-90 km/h

Harta: 


Cai de acces: Pe DN16 dinspre Piatra Neamt sau pe DN12C dinspre Gheorghieni prin Cheile Bicazului,
De la Bistrita pe DN17 spre Vatra Dornei apoi se intra pe DN17B


Descriere drum: Valea Bistritei este unul dintre cele mai pitoresti drumuri din tara dar din pacate starea drumului este destul de rea.

Valea Bistritei
Valea Bistritei

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 50-60km/h:
Din Bicaz drumul incepe sa urce si in cativa kilometri se ajunge la barajul Bicaz. De aici, dupa ce se traverseaza barajul, soseaua urmareste malul stang al Lacului Bicaz pe o distanta de aproximativ 42km pana la Poiana Largului. Drumul pe langa lac este foarte frumos, din cand in cand pe langa imaginea superba a lacului se pot vedea si Muntii Ceahlau. Soseaua este destul de virajata ocolind toate meandrele lacului, si din cand in cand mai traverseaza cate un sat. Din pacate starea drumului este destul de proasta, pe acest segment asfaltul este destul de valurit iar pe multe tronsoane drumul a luat-o la vale existand denivelari foarte mari.

Valea Bistritei
Valea Bistritei
Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere 50-60km/h:
Dupa ce se depaseste lacul Bicaz, drumul urmareste raul Bistrita. Imediat ce se intra pe DN17B, respectiv dupa ce se traverseaza podul de la coada lacului exista o benzinarie Petrom, aceasta fiind singura de pe traseu. Pana la Chiril sunt aproximativ 60km de sosea plina de gropi si denivelari dar cu un peisaj superb specific bucovinean. Pe masura ce ne aporpiem de Chiril, inaltimea dealurilor creste si in curand incep sa se vada Muntii Rarau si daca esti atent poti observa si Pietrele Doamnei.

Video:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu