unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

01.07.2015

Romania pe verticala: Reghin - Bucuresti

Langa Sovata
Ziua3:
Am reusit cu greu sa ne trezim pe la 9 si usor usor ne-am tarat la masa. Pensiunea e foarte ok, are o terasa intr-un foisor in curtea din spate sub un cires imens. Nu ne grabim deloc si ne intindem la cafele pana pe la 11. Probabil ca stiind ca ne indreptam spre casa nu prea ne vine sa plecam. In sfarsit pe la 11.30 suntem pe motoare si iesim din Reghin.
Ar trebui sa o luam spre Sovata dar cu toate gps-urile si toate hartile de la noi, reusim sa ratam drumul si o luam spre Targul Mures. Dupa vreo 20km se face alt drum catre Sovata asa ca o luam pe asta si reintram in traseul planificat. E placut drumul, dealuri, paduri, cateva sate si asfaltul in proportie de 80% e ok. Desi am plecat pe soare, iata ca s-a tot innorat si incepe sa ploua usor... Oprim la prima padure si ne bagam sub niste copaci. Situatia e incerta, nici nu pare ca o sa ploua mult dar nici nu poti sa fii sigur ca se va opri, deci o parte din noi ne echipam de ploaie...eu imi pastrez optimismul si nu-mi pun nimic.
Dupa vreo juma' de ora plecam, ploaia nu s-a oprit dar nu avem ce face...Pana in Soavat se opreste ploaia dar in fata de destul de innorat. O luam spre Praid apoi spe Odorheiul Secuiesc. Ploaia alterneaza cu zone uscate, cu zone umede... pacat, pentru ca drumul e destul de bun si peisajul placut.
Dupa Odorhei, o luam pe un drum secundar ca sa iesim la Rupea pe DN1. Ploaia incepe din nou si de data asta ceva mai hotarat.. pare ca o sa tina ceva timp. Pe masura ce ne apropiem de Rupea incep sa apara si biserici fortficate, practic fiiecare sat are una. Din pacate trebuie sa le admiram din mers.... e tarziu si ploua.

Cetatea Rupea
Cetatea Rupea
Cetatea Rupea
La Rupea facem un popas la cetate si intram sa o vizitam in speranta ca se va opri ploaia. Si iata ca in 30 de minute terminam turul cetatii si se termina si ploaia. Intram pe DN1 si dupa vreo 10km ne oprim din nou sa alimentam si sa mancam. Pare ca nu prea vrem sa ajungem acasa... Mai avem 250km si e deja ora 6 cand ne urnim din nou. Amenintarea ploii e destul de apasatoare dar avem noroc.. pana la Brasov scapam. De aici incep sa se vada muntii acoperiti cu nori negri si cu varfurile in ceata. Pare ca nu vom reusi sa ajungem la Cheia uscati.

popas Route33 :)
Un mic incident ne mai intarzie inca vreo 15 minute... unul dintre prietenii care ma insotesc "reuseste" sa loveasca un caine care a aparut din senin pe sosea sa latre la motor. Amuzant e faptul ca dupa cativa kilometri ii sare si o caprioara in fata, apoi la Cheia apare si un taur in mijlocul drumului! Probabil ca e de la casca! e rosie...
Despre Cheia nu are rost sa mai povestesc... orice motociclist a facut drumul asta macar odata. Ca de obicei o placere, chiar daca, desi suntem in mijlocul verii, atmosfera e de sfarsit de octombrie cu ceata deasa si multa umezeala.

Cheia
E tarziu si singurul scop acum e sa ajungem pe lumina in Ploiesti. Macar atata lucru reusim.. E ora 9, mai alimentam odata si plecam pentru ultimul sprint pe autostrada A3. O ultima oprire pe centrura in Bucuresti, ne luam ramas bun si ne imprastiem spre casa. A fost un traseu destul de lung si obositor. A fost frumos!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu