unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Poiana Campina - Valea Lunga


Indicativ drum: DJ100E / DJ710B

Ruta: Poiana Campina - Provita de Jos - Sulatanu - Valea Lunga

Lungime: 21km


Caracteristici traseu:
calitate asfalt: in general bun, mici denivelari, si cateva zone destul de valurite
relief: dealuri
altitudine minima: 350 m
altitudine maxima: 550 m
viteza medie: 50-70 km/h

Harta: 


Cai de acces: De pe DN1, se intra in Campina apoi din Campina se urmaresc indicatoarele spre Provita.
De la Moreni sau Pucioasa (DN71) se intra pe DJ710A pana la Valea Lunga.


Descriere drum: Daca sunteti in zona si v-ati saturat de DN1 sau pur si simplu cautati sa explorati drumuri noi interesante, acestaq traseu e o optiune buna. Se poate folosi ca alternativa daca sunteti de exemplu in drum spre Transbucegi pentru ca de la Valea Lunga se poate ajunge la Pucioasa pe un drum la fel de fun.


De pe DN1 va trebui sa treceti prin Campiana pentru ca nu se poate vira direct din DN1. Apoi in Poiana Campiana va trebui sa o luati spre Provita. In Poiana Campiana se trece pe sub calea ferata apoi dupa iesirea din sat urmeaza o portiune interesanta atunci cand se traverseaza un prim deal spre Provita de Jos: un urcus si o coborare cu cateva curbe stranse. Traversam Provita de jos apoi Provita de sus si va trebui sa urmariti cu atentie indicatorul la stanga spre Plaiu. De aici drumul urca abrupt printre case si este foarte ingust. Trebuie sa fiti atenti pentru ca sunt multe intersectii si nu prea sunt indicatoare. Odata ce se iese din sat drumul se lateste la 2 benzi si pentru cativa kilometri are aproape aspect de drum montan cu pante destul de abrupte, multe curbe si un peisaj superb.
Urmatoarea localitate este Sultanu apoi urmeaza inca o mica portiune in afara localitatii dupa care intram in Valea Lunga. Nu degeaba se numeste Valea Lunga...chiar este un sat foarte "lung".
Asfaltul nu este excelent pe acest traseu dar merita parcurs pentru ca in cativa kilometri avem parte de un peisaj foarte variat: sate de munte, drumuri inguste, multe curbe, dealuri impadurite si peisaje frumoase.


Video:
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu