unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

Transsemenic


Indicativ drum: DJ582

Ruta: Resita - Valiug - Garana - Slatina Timis

Lungime: 60km

Caracteristici traseu:

calitate asfalt: in general bun, mici denivelari, zone peticite, si cateva zone destul de valurite
relief: munte / dealuri inalte
altitudine minima: 250 m
altitudine maxima: 1000 m
viteza medie: 70-80 km/h

Harta: 


Cai de acces: Din Resita sau de pe DN6, langa localitatea Slatina-Timis pe sectorul Caransebes - Orsova


Descriere drum: Transemenic a fost finalizat in 2014 si se prezinta intr-o stare foarte buna. Pe unele zone au aparut deja semne mici de surpare dar sper sa fie remediate din timp. Din pacate sau din fericire, inca nu este foarte cunoscut acest drum si drept urmare traficul auto este foarte redus.

Segmentul 1 - viteza medie de parcurgere 40-60 Km/h:
Drumul incepe din Resita si initial era asfaltat doar segmentul de acces in statiunea Valiug. Primii 6-8km nu au fost reabilitati iar asfaltul este destul de valurit si plin de gropi. Dupa localitatea Cuptoare drumul este proaspat asfaltat si este foarte bun.

Segmentul 2 - viteza medie de parcurgere 60-70 Km/h:
De la Valiug incepe urcusul ceva mai accentuat care tine pana aproape de statiunea Trei Ape. In prima parte drumul merge prin padure si exista doar cateva locuri de unde se poate admira de sus statiunea si lacul de acumulare Valiug. Dupa ce se iese din padure, exista o portiune unde urcusul este mai lin, se traverseaza statiunea Trei Ape apoi se mai urca putin si se ajunge in punctul de altitudine maxima a trecatorii.


 

.

Segmentul 3 - viteza medie de parcurgere 70-90 Km/h:
Dupa localitatea Garana si Brebu Nou drumul incepe sa coboare constant si practic pana in Slatina-Timis aspectul soselei e cam acelasi: curbe largi sau putin mai stranse, prin padure cu un asfalt excelent.

Video: << Inapoi la lista trasee


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu