unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

02.06.2015

ziua7 - pe coasta Normandiei

Coursoulles sur Mer
 E foarte relaxant sa te trezesti dimineata, sa fie soare afara, si sa stii ca esti la 3000km de casa si departe de stresul cotidian. In sfarsit cerul e senin si pare suficient de cald. Abia astept sa vad marea!
Azi am de facut doar vreo 200km si mai multe de vizitat, deci nu e mare graba. La 11 am luat-o din loc. Dupa cativa km ajung la Gold Beach, locul unde au debarcat englezii. Un monument, un punct de belvedere si un mic muzeu... Dar privelistea e frumoasa.

Gold Beach
De aici mai departe malul marii incepe sa fie cu faleza, deci soseaua urca. E un drum superb: multe curbe, destul de ingust, incadrat de randuri de copaci desi, de ziduri de piatra, de dealuri cu grau sau pâlcuri de padure, iar din cand in cand se vede si marea. Satele prin care trec sunt toate cu casute mici din piatra, inghesuite una lângă alta si formeaza un zid pe ambele parti ale drumului....e parca un fel de decor de film.
Fara sa simt in 30minute ajung la faimoasa Omaha beach, nu stiu daca e mai faimoasa pentru ca aici au debarcat americanii sau pentru ca au murit mai multi oameni sau poate pentru ca apare in mai multe filme... Oricum ideea e ca e cea mai frumoasa dintre plajele cu debarcarea! In afara de un monument si o bucata de buncar, nimic nu mai aduce aminte de razboi, acum e liniste si pustiu...

Omaha Beach

Omaha Beach

Omaha Beach
Dupa Omaha o iau spre Mont Saint Michel. Soseaua paraseste malul marii dar in continuare peisajul e frumos. Iar orasele prin care trec sunt si mai frumoase...mi-ar trebui mai mult timp sa vizitez dar din pacte nu il am...
Pe la 3 apare la orizont St Michel. Se poate ajunge pana la vreo 3km unde e o mare parcare iar drumul e blocat. Imi imaginam ca fiind cu motorul o sa pot ajunge pana la botul calului...ce sa zic.. Fitze!! E cald, si trebuie sa car cu mine toate bagajele de pe motor si casca.. Noroc ca exista un autobuz care te lasa la usa castelului :)

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel

Mont Saint Michel
Cum ajungi la intrarea in cetate, orice suparare diapare...e ca in povesti! Pare ca toate castelele din filme si de la disneyland au fost copiate de aici! Arata fix ca orasul Minas Tirith din LOTR. E un labirint de stradute si case, una peste alta iar in varful muntelui e o catedrala gotica. Muntele e amplasat chiar la gura de varsare a raului Cuesnon in mare si terenul fiind destul de plat in jur, se poate observa foarte usor cum acanseaza mareea. E incredibil se vede cu ochiul liber! Sunt locuri unde apa inainteaza aproape cu un metru pe minut.

Mont Saint Michel
Din pacate timul zboara si trebuie sa plec mai departe. E deja ora 7 si trebuie sa ajung rapud la St. Malo pentru ca nu am cazare. Aici ghinion! Dupa ce ca e sambata, mai e si nu stiu ce maraton si toate cazarile sunt full. Dupa o ora de cautari in sfarsit o camera libera... Si asta cu noroc pentru ca tocmai anulase cineva rezervarea cu 5 minute in urma :)

Saint Malo

Saint Malo

Saint Malo
 Imi arunc bagajele repede in camera si fug in oras. Orasul vechi e construit pe acelasi principiu ca st michel: o fortareata la gura de varsare a unui rau in mare. St Malo era cica un fel de clubul piratilor in evul mediu, era la intrarea pe canalul Manecii si astia "controlau" tot ce misca pe mare. E la fel de frumos ca la st Michel! Totul e construit din granit si e tare ca poti sa faci turul complet la oeasului pe zidul perimetral. E 10.30 si inca mai e lumina... A fost o zi lunga si superba!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu