unuplusdouaroti.blogspot.com Web analytics

04.06.2015

ziua9 – prin Franta spre Chamonix


Cu o seara inainte m-am intors de la Saint Malo cu hainele fleasca. Le-am intins pe toate la uscat, am dat si cu un uscator de par sperand ca dimineata sa fie ok. Da' de unde.. cum m-am trezit, m-am dus sa le verific. Erau ude leoarca mai putin pantalonii care erau aproape uscati. Asta e bine totusi.. mai am manusile groase de iarna, iar la geaca o sa-i pun captusala de iarna si nu o sa simt ca e umeda. Mai trist e ca ghetele sunt tot ude, asa ca bag uscatorul vreo 10minute si parca sunt mai acceptabile. Astea fiind datele problemei, impachetez tot le pun pe motor iar hainele mai gorase pe care le port pe sub geaca le prind peste bagaje cu plasa ca sa le usuc pe drum.


La ora 8 fix am pornit. E ora de varf, toata lumea merge la munca iar traseul meu trece fix prin Defense si apoi pe Peripherique. E haos si dupa aproape 2 ore inca sunt in regiunea Parisului… e de bine, am facut vreo 50km abia. Dupa ce scap de aglomeratie ajung in zona Fontainbleu si la o intersectie virez gresit. Dupa un kilometru imi dau seama si vreau sa ma intorc dar sensul de intoarcere e blocat pentru ca se lucreaza…si uite asa de la o mica neatentie ma fac cu un ocol de vreo 10km. Apoi in pandurea din jurul orasului Fontainbleui sunt zeci de sosele care merg in toate directiile si la fiecare intersectie e cate un giratoriu..practic kilometru si giratoriu. Ma cam apuca dracii! In felul asta azi o sa fac doar vreo 200km!

Moret-sur-Loing
Trec si de zona asta si lucrurile incep sa fie ok. E drum national si in multe zone sunt doua benzi pe sens. Incep sa recuperez. Vremea e destul de schimbatoare si imi cam da emotii pentru ca nu mai vreau sa trec prin experienta de ieri. E ora 14 si abia acum s-au uscat manusile! Dupa 6 ore de tinut in soare si in curent.





Trec pe rand prin Auxerre, Avallon, Chalone sur Saone si apoi Burg en Bresse. Pana aici drumul a fost ok, predominat camp si cateva zone ceva mai deluroase. De aici apare pe indicatoare Geneva si la orizont primele dealuri mai serioase. E semn ca incep Alpii! Si iata ca apare si curcubeul. Ce primire triumfala!

curcubeu
Nu stiu cum se face dar azi de fiecare data cand am avut rezervorul plin am trecut pe langa zeci de benzinarii. Fix cum am scazut sub jumatate au disparut si benzinariile.. Si merg, si merg si ajung in zona Genevei si nici-o benzinarie! Doar d’alea automate. La Annemasse ma opresc si caut pe google maps. Imi arata ca sunt 3 benzinarii in oras. Ajung la prima, e automata, ma duc la a 2-a e inchisa pentru renovare. Mai am una ….. normal ca si asta e automata! Gata, stau aici pana se indura cinva si ma ajuta sa plateasca cu cardul si eu sa-i dau cash. Primii 3 la care ma duc ma refuza… ce oameni! In sfarstit gasesc un baiat dragut care ma ajuta. Dau sa plec si la prima curba imi fuge roata din spate, mai mai sa dau cu fata de pamant.. ce naiba a fost asta?! ? inca o curba iar imi fuge.. ma opresc ma uit …totul pare ok. Cred ca a fost o pata de ulei sau ceva… Mama cu ce frica merg acum la fiecare curba! Incet incet pare ca se s-a curatat si incep sa prind curaj. Bine ca nu a fost vreo defectiune, ceva…

Langa Annemasse
Cu toata invarteala asta prin oras uite ca s-a facut aproape 9 si mai am vreo 70km pana la Chamonix. Macar nu sunt foare stresat pentru ca mi-am rezervat mai devreme ceva. De aici incep si muntii adevarati. Deja se vede zapada pe unele varfuri….asta pana apare Mont Blanc-ul! Frate cat de mare e! si cata zapada!

Mont Blanc
E 10 si dupa cateva rateuri reusesc sa gasesc casuta. E foarte tare, am rezervat o camera si se pare ca gazda mi-a lasat toata casa. Cheia e ascunsa dupa un oblon de la fereastra garajului. Ce casuta draguta si ce priveliste am! Cum dau jos bagajele incepe o ploaie torentiala. Se pare ca azi am avut noroc. Am scapat uscat!

Cazare la Passy






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu